Sushi-bowl voorgerecht

20-07-2020

Ingrediënten: (4 pers)

- 1 builtje thaïse rijst

- 200g verse zalm
- 1 wortel
- 1/3e komkommer
- 1 stengel pijpajuin
- 1tl sesamolie
- 2 tl sojasaus
- 1tl rijstazijn
- 2tl mayonaise
- 2tl sriracha mayo saus
- peper & zout

Stappenplan:

- Zet water op en kook de rijst gaar.
- Giet de rijst af en laat afkoelen.
- Schil de wortel en komkommer en snijd met een dunschiller fijne plakjes voor de garnituur.
- Snijd de pijpajuin fijn.
- Fileer de verse zalm en snijd deze in gelijke fijne plakjes.
- Voeg de sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe bij de rijst.
- Kruid de rijst verder af met de pijpajuin en peper & zout naar eigen smaak.
- Dresseer de borden met een torentje rijst, enkele plakjes zalm en garnituur.

Sushi-saus:
- Meng de sriracha mayo en de gewone mayonaise samen.
- Werk het bord af met een toefje sushi-saus.