Wortel-tomatensoep

26-12-2020

Ingrediënten: (4-5 porties)

- 5 jonge wortelen (bussel)
- 2 trossen kerstomaten
- 1 ui
- 1 preiwit
- 1 aardappel
- 2 tenen look
- 1 l kippen- of groentebouillon
- olijfolie
- balsamicoazijn
- enkele takjes rozemarijn
- peper & zout
- sweet chili kruiden
- laurierblad

Stappenplan:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de trossen kerstomaten in een ovenschaal, overgiet met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn en enkele takjes tijm.
- Pel de tenen look, snijd deze in twee en verdeel tussen de tomaten.
- Zet de schaal met tomaten voor 15-20 min in de oven.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot, waar de soep in kan.
- Snijd de ui fijn en stoof aan.
- Schil de wortelen, het preiwit en de aardappel, snijd ze in kleine stukken en stoof deze mee met de ui.
- Maak 1 liter kippen- of groentebouillon.
- Haal de tomaten uit de oven, pel ze en verwijder (optioneel) de zaadjes.
- Voeg de tomaten, peper & zout, chili kruiden en een laurierblad toe in de kookpot.
(Wie graag een pittige soep heeft kan er de gebakken tenen look aan toevoegen.)
- Voeg de bouillon toe zodanig dat alles goed onder staat, en laat 20 min pruttelen.
- Kruid de soep bij naar eigen smaak.
- Verwijder na 20 min het laurierblad.
- Mixen en klaar.
- Serveer met wat gemalen kaas, peper, croutons,...