Wortel-banaanpannenkoekjes

06-12-2020

Ingrediënten: (4-5 pannenkoeken)

- 1 rijpe banaan
- 1 groot ei
- 2 kleine of 1 grote wortel(s)
- 4 el bloem (zelfrijzend)
- 100 ml melk
- kaneel
- 1 kl zoetstof (optioneel)
- 1 mandarijn
- blauwe besjes
- 1 el yoghurt, natuur
- enkele noten
- vetstof om te bakken

Stappenplan:

- Prak de banaan in een kom en meng dit samen met het ei, de bloem en de melk tot een homogeen mengsel.
- Schil de wortels en rasp deze boven de kom met het beslag.
- Voeg enkele mespunten kaneel en zoetstof toe naar eigen smaak en meng het beslag nog eens goed door elkaar.
- Verhit een anti-kleefpan op een gemiddeld vuur, voeg 1el vetstof toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten 3-4 minuten.
- Pel de mandarijn, snijd de partjes in twee en stapel de pannenkoeken op elkaar met telkens enkele partjes mandarijn ertussen.
- Werk af met yoghurt, fijn gehakte nootjes en blauwe besjes. Wie een echte zoetebek is kan hier nog agavesiroop, honing of poedersuiker over doen. Ik had nog wat kriekensaus over van de vorige dag dus gebruikte ik dit.